Skip to main content

Home
Media
News
Culture
Member Login
Contact Us
About Us
Site Map
Poems
Magazine
Services
Events
Press Release
                                                       Poems From Many Sources 
Last Will to Ancient Plain Tree
Uran Kostreci

Someday olden plain tree, away I’ll fade
Whereas in centuries you will be in sight;
Twice a year the  Read More

Today is Yesterday - Lindi Wise

Someday you will understand,   

Today you should seek to be a wise man.  

Someday you will Read More


Vloçishti Swamp
By slave labor were you sullen marsh drained
Alive too many were digged into!
Morass to graveyard  Read More


Preludi Nostalgjik - 
Rabie Blloshmi

Si ajo era,

qe sjell tufan,

dhe druret nga gjethet,

i cvesh si e  Read More


Marshi i Barabbajt - Fan Noli

Allalla, o rezil e katil, allalla, 
Stroni udhën me hithr' e me shtok turfanda, 
Gumëzhit, o zinxhir e   Read More

SOFOKLIU- Fan Noli
Sofokliu ishte budalla, 
Kur u mplak, edhe Kupidi e la, 
Tha: "Shpëtova
  Read More

Fryn Moj Ere - Fan Noli

-Ngaj po na vjen, moj erë e rreptë? 

Pse vërshëllen me aq mallëngjim? 
-Vij drejt nga malet
    Read More


Jepni Per Nenen - Fan Noli

Ç'thot' ajo e ve e gjorë, 

-Mbretëreshë pa kurorë- 
Faqe-çjerrur,
   Read More


Hymni i Flamurit - Fan Noli
O Flamur gjak, o flamur shkabë, 
O vënd e vatr' o nën' e babë, 
Lagur me lot,
 Read More


Syrgjyn Vdekur - Fan Noli
(Elegji për Luigj Gurakuqin) 

Nëno moj, mbaj zi për vllanë, 
Me tre plumba na i ranë, 
Na e vran' e
  Read More

Anës Lumenjve - Fan Noli

 Hamburg, Maj, 1930.

Arratisur, syrgjynosur, 
Raskapitur dhe katosur 
Po vajtonj pa funt,
  Read More


Viktimave te Otrantos - R Blloshmi

Ne naten e frikshme
pa yje pa hene.
Neper detin  Read More

Rinia - R Blloshmi
Tek gonxhja e trendafilit ne shperthim
cel syrin si bajame.
Neper ujevarat pranverore
hedh shtatin e  Read More

Viktimave te Otrantos - R Blloshmi

Ne naten e frikshme

pa yje pa hene.
Neper detin egersisht te trazuar,
te fryre plot dallge  Read More

Lek Previzi: “BURGJE E KAMPE E TANE SHQIPNIA” 
Burgjet që krijoi Enveri,

S’i ka toka, si’ ka ferri
Të hyn frika, të hyn tmerri !
Kampet që
 Read More


Jehone - Lindi Wise

O jeta ime,

kaq shpejt I harrove fjalet E mia te liga..?

Apo ishte pija jote e preferuar, Margarita ...?

Sinqeritetin tend Read More